Stichting Instituut Collectie Krop

Stichting Instituut Collectie Krop is een Museum gelegen aan Gasthuislaan 2 in Steenwijk.

Meer informatie over Stichting Instituut Collectie Krop in Steenwijk

Het Hildo Krop Museum beheert de collectie van de veelzijdige kunstenaar Hildo Krop. Op de website van het museum vind je ruim 4000 foto's en beschrijvingen van zijn beeldhouwwerk, monumenten, gedenktekens, toneelmaskers en ander vrije werk. Hildo Krop was de zoon van een banketbakker en koos na een opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten voor het kunstenaarschap. Hij werkte veertig jaar voor de gemeente Amsterdam en kreeg uiteindelijk de eretitel van Stadsbeeldhouwer van Amsterdam. Het museum is gevestigd op een historische locatie in Steenwijk en heeft als doel om jaarlijks een facet van Krops veelzijdigheid uit te lichten en hierover een publicatie uit te brengen. Je kunt lid worden van de vriendenorganisatie van de Hildo Krop Collectie en het museum bezoeken om zijn prachtige werk in levende lijve te bekijken.

Wil je weten wat Stichting Instituut Collectie Krop verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Stichting Instituut Collectie Krop of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Stichting Instituut Collectie Krop? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Stichting Instituut Collectie Krop het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Steenwijk. Opzoek naar Stichting Instituut Collectie Krop reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Stichting Instituut Collectie Krop

Bezoekers bekeken ook