Stadsmuseum Steenwijk

Stadsmuseum Steenwijk is een Museum gelegen aan Markt 64 in Steenwijk.

Meer informatie over Stadsmuseum Steenwijk in Steenwijk

Het Stadsmuseum Steenwijk is opgericht met als doel om inzicht te geven in de geschiedenis en cultuur van Steenwijk. Het museum is ontstaan dankzij een legaat van mevrouw Grietje Reiners, wat resulteerde in de oprichting van een Oudheidkamer in 1941. Het woonhuis van mevrouw Reiners aan de Markt werd opgeknapt en ingericht als expositieruimte. Het Stadsmuseum Steenwijk is erkend als nationaal museum en voldoet aan de landelijke eisen op het gebied van organisatie, presentatie en conservering. Het museum heeft zich gespecialiseerd in zes kerncollecties van bekende fabrikanten uit Steenwijk, waaronder Eskaf aardewerk en Wildebras poppen. Daarnaast bevat de collectie archeologische vondsten, kaarten, handwerken en voorwerpen uit de historie van Steenwijk. Het museum is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers op de bovenverdieping.

Wil je weten wat Stadsmuseum Steenwijk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Stadsmuseum Steenwijk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Stadsmuseum Steenwijk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Stadsmuseum Steenwijk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Steenwijk. Opzoek naar Stadsmuseum Steenwijk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Stadsmuseum Steenwijk

Bezoekers bekeken ook